NGOerne er meget synlige i landskabet her på konferencen med indslag og en retorik, som tiltrækker opmærksomheden. Her er noget, som kan smøre smilebåndet, men også noget som kan sætte de små grå i sving og mane til eftertanke. Vi møder mange steder symbolet på klimaforandringerne – isbjørnen. Det stolte og stærke dyr, som hersker i den arktiske natur, er sat på en prøve her.

Blog Image

Blog Image

Hver dag klokken 18:00 kan vi fra standen høre tonerne af det pompøse musiktema til filmen ”Jurassic Park”. Musikken kommer fra en NGO stand længere nede af gaden, som bærer skiltet ”Fossil of the Day Award” Her uddeler Climate Action Network – forkortet Can hver dag en pris til de lande, som de mener, har gjort mest for at spænde ben for fremdriften i klimaforhandlingerne. Can er en paraplyorganisation for mere end 400 NGO organisationer i hele verden, og de følger løbende forhandlingerne og stemmer hver dag om, hvem der skal hænges ud med en ”Fossil og the Day” pris.

Prisuddelingen er et større tilløbsstykke, og den foregår i bedste Oscar stil med to velklædte konferencier. Fossil hentyder til fossiler brændsler og på podiet foran scenen står priserne udstillet. Førsteprisen – for det værste benspænd er en dinosaurus på en lille piedestal og anden og tredjeprisen er henholdsvis et stykke kul og en olietønde ligeledes monteret på en lille søjle.

Blog ImageBlog Image Blog Image

Prismodtagerne er unge NGOer fra de pågældende lande, og efter de har modtaget deres statuetter, synger alle ”Fossil of the Day” slagsangen, hvis tekst er skrevet med store bogstaver på en søjle.

Billederne er fra ”Fossil of the Day” prisuddelingen tirsdag den 3. december 2008, hvor Kuwait fik tildelt tredjeprisen, og Japan tog både første- og andenprisen.

Blog Image

Blog Image