Vi er faldet godt til her i konferencegaden, hvor der er et pulserende og utroligt internationalt liv. Et kig ud over skranken i standen er som at dreje på en globus – alverdens lande passerer forbi.

Blog Image

Og der diskuteres og udveksles synspunkter. Hvad kan vi gøre for klimaet på Moder Jord? Vi har dét problem – Har I en løsning? Vi gør sådan – hvad gør I? Verden mødes og snakker sammen – face to face.

Det er en meget broget gade vi bor i. Der er mange internationale organisationer, som har en lille butik, som vi selv har. Går man bare 50 meter, kan man se skilte med ordene ”Intergovernmental Panel of Climate Change (IPCC)”, ”International Energy Agency (IEA)”, ”European Space Agency (ESA)”, ”World Resource Institute (WRI)”, “International Emissions Trading Association (IETA)” og mange andre.

Vi er begyndt at kende hinanden, og der bliver sludret over hækken med naboerne, og der bliver udvekslet erfaringer med standene og lånt småting som sakse, klipsmaskiner, tape og andet udstillingsgrej, som får hverdagen til at hænge sammen her. Vores nærmeste naboer er andre lande, der lige som os, gerne vil fortælle, hvordan vi arbejder for klimaet. Lige over hækken til højre bor svenskerne, fuldstændig som i den geografiske virkelighed, og lige om hjørnet på den anden side, holder hollænderne til. Lidt længere ned af gaden får vi ofte en snak med amerikanerne, franskmændene, tyskerne og kineserne. Alle er klar og glæder sig meget til at komme til COP 15 i København næste år. Jeg sender deres hilsen, skrevet på det originale sprog og med et billede, så I kan se beboerne i vores herlige gade. Det kan måske være lidt svært at afkode alle sprog, men hilsnerne køre alle på melodien: ”Hej Danmark – Vi glæder os til at mødes i København næste år”.

Sverige:

Blog Image

Svenskernes hilsen:

Blog Image

Holland:

Blog Image

Hollændernes hilsen:

Blog Image

Kina:

Blog Image

Kinesernes hilsen:

Blog Image

Tyskland:

Blog Image

Tyskernes hilsen:

Blog Image

USA:

Blog Image

Amerikanernes hilsen:

Blog Image

Frankrig:

Blog Image

Franskmændenes hilsen:

Blog Image