Så åbnede COP14 konferencen officielt med et storstilet ceremoni med taler af blandt andet vores egen statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Det myldre med mennesker fra hele verden, og der er repræsentanter fra lande, hvor man lige skal tænke sig om en ekstra gang for at få det pladseret på globussen.

Vores stand er nu endelig klar, og der har allerede været mange besøgende. Vi ligger meget centralt i det store konferenceområde. Vores pladsering kan bedst beskrives ved, at hvis det her er et matadorspil, så bor vi på Rådhuspladsen.

For en time siden havde vi promenent besøg, da statsminister Anders Fogh Rasmussen med følge kiggede forbi for at høre om og se, hvad vi har på tapetet. Det var første gang, jeg hilste på statsministeren, som spurgte ind til vores program på standen ligesom han gerne ville vide om konfrencedeltagerne have vist interesse for vores præsentationer.

Det var en stor oplevelse at få lejlighed til kort at præsentere de klimaforskningsprojekter, som vi har med her nede, men jeg må indrømme, at jeg blev taget lidt på sengen. Jeg var optaget af at finde nogle filer på compuetern og havde lige fået et bolche i munden, da statsministeren pludselig stod foran skranken med en udstrakt hånd sammen med et større følge af embedsmænd og ambassadefolk.

Himmel og hav Henrik, nåede jeg lige at tænke, og så var det bare med at få hilst, få pladseret bolchet i den ene side af kinden og få gang i snakketøjet.

Vi arbejder på at få nogle billeder af besøget.

Læs statsministerens tale ved åbningen af COP14 på Statsministeriets hjemmeside:

http://www.stm.dk/Index/dokumenter.asp?o=2&n=0&d=3116&s=1